home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Više od 2.200 "Tojotinih" menadžera i rukovodilaca srednjeg ranga dobrovoljno je odlučilo da do kraja marta kupi "Tojotin" novi automobil, u pokušaju da se zaustavi dalji pad prodaje zbog globalne ekonomske krize, prenela je agencija Kjodo.

Inicijativa je doneta prošlog petka na sastanku menadžera i nije obavezna za sve zaposlene, saopštila je kompanija.

Uprava neće proveravati posle marta da li su direktori zaista kupili "Tojotino" vozilo, niti će oni biti obavezni da kupe neki poseban model.
Neuobičajena inicijativa da se kupuju nova kola isključivo vlastite firme potekla je prošle godine iz redova višeg rukovodećeg sloja, a sada su je prihvatili i direktori nižeg ranga.
Finansijska situacija "Tojote" naglo je pogoršana zbog oštrog pada potražnje za njenim kolima u inostranstvu i kompanija prvi put očekuje rekordan operativni manjak u poslovnoj godini koja se završava u martu.
Domaća prodaja u novembru 2008. pala je 27,6 procenata u odnosu na isti mesec prethodne godine, na oko 108.000 jedinica, što je najniži nivo od oktobra 1976. godine.

Autor : Tanjug.co.yu

Foto : Toyota čitanja : 870Komentari

Tolike pametne glave nisu u stanju da shvate da su sami krivi za takvu situaciju u kompaniji jer su upravo TOYOTINI automobili najskuplji na trzistu. Kvalitet je nesporan, ali TOYOTA nije Mercedes ili BMW pa da moze da drzi cenu. Slicna sudbina ceka i VW u Evropi.

Menadzeri nikako da shvate da su im cene(posebno za Evropsko trziste) i do 30% prenaduvane. Da bi se poboljsala prodaja i odrzala radna mesta te kompanije moraj da se dogovore sa Vladama oko registracije,carina i ostalih komponenti koje uticu na cenu vozila i da je ucine atrktivnijom. Same kompanije su nemocne.

U Srbiji se upotreba automobila tumaci kao luksuz a ne kao potreba gradjanina o kojoj bi drzava morala da brine a ne da vozaca "guli" kao bananu na svakom koraku.

Autor Chedomir 15 Jan 2009, 07:56

Ne samo da su prenaduvane, nego imaju i relativno loš dizajn auta... uporedite recimo Hondu Accord i Toyotu Avensis... pa Accord je deleko atraktivniji auto, ima i bolje motore, ma poređenja nema... Ma i Mazda6 je je daleko ispred avensis-a, koji iako je dobar auto, nekako je sav bezličan i ostavlja čoveka potpuno ravnodušnog...

Autor Miki 15 Jan 2009, 18:45

U slucaju da niste znali Toyota je #1 u svetu. Tako da ih mozete kritikovati za sta god hocete, na kraju dana kupci donose odluku, a kupci su ucinili Toyotu #1 kompaniju danasnjice.

Jesu li Toyote precenjene? Mozda. Jesu li ruznije od Honda? Mozda. Ali na kraju dana Toyota ima prodaju o kojoj Honda moze samo da sanja.

Autor F-150 18 Jan 2009, 02:04