home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi gradski automobil iz GM-a, koji će se u Evropi i Severnoj Americi prodavati kao Chevrolet Spark, u Južnoj Koreji, gde je proizvodnja upravo počela, nosi ime Daewoo Matiz.

Korejski Matiz se praktično ne razlikuje od brata blizanca sa Chevrolet oznakom, izuzimajući naravno drugačiji prednji gril i znak Daewooa.

Njegova prodaja u Evropi treba startuje ili krajem ove ili početkom 2010. godine, a od 2011. biće dostupan i kupcima u SAD-u.   

Novi Matiz/Spark je zadržao veliki deo atraktivnog dizajna koncepta Beat iz 2007. godine, s tim što je dobio još jedan par vrata (sa skrivenim zadnjim kvakama u stilu Alfe), veća stakla i ne toliko sportski prednji kraj.

U početku će novi Matiz/Spark pokretati 1,0 i 1,2 litarski četvorocilindrični benzinci (sa 66KS i 78KS), a bez obzira na svoje male dimenzije (3640 mm dužine i 2375 mm međuosovinskog rastojanja) trebalo bi da pruži dovoljno mesta za pet putnika u estetski atraktivnijoj i kvalitetnijoj unutrašnjosti.   

Novi Chevrolet Spark će inače moći da vide i posetioci septembarskog Salona automobila u Frankfurtu.čitanja : 2597Komentari