home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Novosti.rs

Prema informacijama koje su „Novosti“ dobile u sedištu italijanske kompanije „Fijat“, dva modela koja su njihovi dizajneri pripremili za proizvodnju u Kragujevcu neće ličiti ni na jedan model koji se trenutno nalazi na evropskom tržištu. 

- Kako smo saopštili prilikom potpisivanja aneksa ugovora sa Srbijom, u pitanju su model „B“ i „C“ klase - rečeno je „Novostima“ u „Fijatu“. - Model „B“ klase biće skraćenog gepeka, kakav je i „punto“, radiće se isključivo u verziji sa petoro vrata, ali sa dve verzije motora. Za sada je plan da dizel motor bude „džet“ 1,4, dok će benzinac biti standardni.
Ideja je, kažu u Torinu, da se novi „B“ model radi na platformi na kojoj se danas radi „grande punto“, što znači da će u pitanju biti komforan gradski automobil.
- Dizajn se, zaista, ne može opisati - tvrde u „Fijatu“. - Jednostavno je to nešto što je potpuno novo i neuporedivo sa bilo kojim drugim modelom koji radimo. Mislimo da je ovaj automobil idealan za evropske kupce, pa smo ga i namenili tržištu Evropske unije.
Drugi model, dodaje sagovornik „Novosti“ je tipičan porodični automobil, „sedan“ verzija sa komfornim gepekom.
- I njegov dizajn je nešto potpuno novo, dok će i u ovom slučaju biti dve verzije motora - dizel i benzinac - tvrde u Torinu i napominju da će ovaj automobil biti ponuđen američkom tržištu.

Crtež : arhiva Autoblog.rs čitanja : 1598Komentari

lepo zvuci

Autor milosVA 26 Dec 2009, 01:15

heheh.... vec vidim narednu predizbornu kampanju ;)

Autor Nedjo 26 Dec 2009, 02:50

Nedjo, ej a čudno, i ja imam tako nekki osećaj!

Autor MasterHaosis 26 Dec 2009, 03:53

Ko sto Dinkic rece, konacno ce da zacepi usta silnim pametnjakovicima i skepticima! :)))

Autor carobnjak 26 Dec 2009, 04:00

Ovo je prilicno profitabilna filozofija FIATa(ukoliko se ispostavi kao tacna) da sa jeftinom radnom snagom zeljnom dokazivanja svojih radnih sposobnosti proizvodi "skuplje" modele.

Ukoliko odustanu od proizvodnje malih gradskih modela-eto prilike za druge proizvodjace da otvore svoje pogone u Srbiji.

o politickoj pozadini ovoga svega ne bih komentarisao.

Autor ChedomirADELAIDE 26 Dec 2009, 09:32

Ocekujem da pred naredne izbore FIAT najavi premestanje Ferrari-jevog i Maserati-jevog pogona u Kragujevac. Sa 80% domacih delova, naravno. Jedva cekam da Mirko Alvirovic testira 458 Italia sa Trayalovim gumama.

Autor Saint. 26 Dec 2009, 10:27

@Saint hahaha :)

inace sve zvuci mnogo dobro ... pitam li se kakve cene cemo imati mi u srbiji ;)

Autor Milos 26 Dec 2009, 13:03

.. a onda je mrmot zamotao čokoladu...

Autor cinik 26 Dec 2009, 15:46

Ovaj model imaće automatski menjač, koji je obavezan u SAD.
---
:-))

Autor Boris 27 Dec 2009, 15:42

prvo su pricali idea i musa sad opet picollo punto iliti srbotacak. Daj bre odlucite se vec jednom, kampanjola kampanjola al je napravite.

Cena u Svrbiji? prava sitnica...

Autor rasa 25 Maj 2011, 10:40