home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Proizvođači automobila počeli su u Velikoj Britaniji da pomažu kupcima da otkriju koliko njihov ljubimac na točkovima troši goriva, kao i koliko ispušta štetnih gasova u atmosferu.

Nakon što je Ford-ova britanska divizija predstavila Econo Check proveru potrošnje goriva, Vauxhall/Opel je ponudio ecoFLEX Fuel Efficiency Service vozačima svojih vozila.

Nova usluga dostupna je svim Vauxhall/Opel modelima i cilj je da ustanovi aspekte koji negativno utiču na potrošnju goriva.

- Vožnja sa "ćelavim" gumama predstavlja najveći negativni faktor, koji utiče na ekonomičnost vožnje, dok se takođe proveravaju i filteri kao i ulje kako bi motor nesmetano i najefikasnije radio, navodi se u saopštenju.

Kao deo provere, meri se pritisak u gumama, kočnice, ležajevi i klima sistem. Takođe, tehničari kompanije će pročistiti i sistem dotoka goriva motora.

- Bez obzira koji automobil imate, redovni servisni pregled je osnovni deo poboljšanja efikasnosti, navodi se u saopštenju kompanije.

ecoFlex Fuel Efficiency Service košta 99 funti, ali ako se uradi tokom redovnog servisa, dodatno se naplaćuje 29 funti. 

Izvor : Economy.rs

Foto : Vauxhall čitanja : 792Komentari

I za ovo ti uzmu 100funti, kraljevi majke mi:)))))) Ja kao totalni laik što se tiče servisiranja auta, ali znam da proverim pritisak u gumama i izmerim dubinu šare, znam da sipam aditiv za čišćenje brizgaljki, pogledam da li su kočnice istošene, osetim ako klima ne radi kako treba, samo ne bih znao da proverim ležajeve... A filtere promeniš svakih 15000km i miran si:)

Autor blitzman 08 Jun 2010, 01:04