home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Komitet za bezbednost saobraćaja predložiće Ministarstvu za infrastrukturu da vozače automobila proizvedenih pre 1. januara 2000. godine oslobodi obaveze da nabave zimske gume sve do 1. novembra 2011. godine, saznaje Press. Za ostale, pravilo bi se primenjivalo od ove godine

Predsednik ovog komiteta Damir Okanović ističe da će narednih dana ovaj predlog biti upućen ministarstvu.

- Smatramo da primena ovog pravila treba da se odloži za sledeću godinu i to za vozila koja su proizvedena do 31. decembra 1999. godine, a takvih je u saobraćaju u Srbiji tri četvrtine od ukupno 1,6 miliona vozila. Automobili koji su proizvedeni posle tog datuma, dakle četvrtina od ukupnog broja vozila u Srbiji, mogli bi da budu snabdeveni u narednih mesec i po dana zimskim gumama. Ali, bez obzira na to, apelujemo da se i njima bar malo produži rok kako bi se izbegle gužve - kaže za Press Okanović.

On ističe da bi ključnu ulogu morao da ima ministar za infrastrukturu.

- Naš predlog je da se resorni ministar konsultuje sa meteorolozima, koji bi napravili dugoročnu prognozu. Ideja je da ministar na osnovu takve jedne procene svake godine odredi kada će zimske gume morati da se nađu na vozilima i do kog roka. Jer, šta ako u novembru bude prosečna temperatura 15 stepeni? To za zimske gume svakako ne valja - kaže Okanović.

Podsećamo, juče je stupio na snagu Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, kojim su definisani uslovi koje vozači moraju da ispune kada je reč o dodatnoj opremi za automobile.

Autor : N. Sekulićčitanja : 1596Komentari

DA LI SE OVDE RADI O POVECANJU BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA, KAO STO SE NAVODI U TEKSTU, ILI O KLASICNOM H A R A C U ?!!! JER VEROVATNO SMATRATE DA SU VOZILA PROIZVEDENA PRE 2000-TE NOVIJA I BEZBEDNIJA OD OVIH KOJA SU PROIZVEDENA POSLE 2000-TE.

Autor doberMAN 20 Sep 2010, 08:44

Ovi ne znaju gde udaraju!!!

Autor Dejan! 20 Sep 2010, 09:04

ovo je budalastina....
30 dana pre haracha...oni kao...ajd da vidimo vremensku prognozu...

strasno. banana republika...

Autor NebojsaR4 20 Sep 2010, 09:19

Jednom pricaju o bezbednosti,a onda to vise nije vazno.LUDA KUCA!

Autor Milan 20 Sep 2010, 09:21

Koja li je ovo tek nebuloza.
Zemlja dembelija...

Autor PITBULL 20 Sep 2010, 11:43

Ovo je totalni idiotizam, gde je tu jednakost pred zakonom ( a da ne govorim bezbednosti )? Pa, zašto neko sa vozilom iz 2000. godine zato što u "zimskom periodu" nema 4 zimske gume treba da plati kaznu do 20.000 dinara i da "zaradi" 2 boda, a onaj sa vozilom iz 1999. može u tom istom periodu da se po snegu "mrtav ladan" vozi na letnjim gumama? Kakva država...
Plus ovo sa prognozom... Šta, iduće godine će da bude dobro da se vozi na zimskim gumama na 15 stepeni? Budale "na kvadrat" ... To nikada neće da bude dobro!

Autor Moron 20 Sep 2010, 12:01

@Moron
Nemoj tako,mi imamo "experte".
"Evropski" strucnjaci...

Autor PITBULL 20 Sep 2010, 12:03

@Moron

A sta da ocekujes drugo od ove drzave!?U bolesnom drustvu ovaj zakon je ispravan.A da bude jos gore pojave se Demir Hadzic i Damir Okanovic pa nam jos dosole glupim i praznim pricama.

Autor milan 20 Sep 2010, 12:07

Ovo je postala besmislena vest.

Autor Dejan! 20 Sep 2010, 15:10

Vlada Republike Srbije pravi glipost za glupošću! Ovakvu odluku može samo KRETEN da donese. Pa ti proizvedeni pre 1.1.200.-e su još malo bez guma, oni bi 1. trebali da ih zamene. Muka mi je, moj mozak ovo ne može da trpi

Autor Dejan L 20 Sep 2010, 16:37

Budalaština budalaštinu stiže. Dovoljno je propisati da zimske gume moraju biti na kolima u momentu vožnje u snežnim uslovima. Zašto to vezivati za bilo kakve datume i meteorologe? Ako bi sneg pao u maju znači zimske gume ne bi bile obavezne?

Drugo, po kojoj logici stariji automobili bolje savladavaju sneg od novijih pa im gume ne trebaju. Ili svima trebaju ili svima ne trebaju...

Ko će državnim automobilima kupiti tolike zimske gume? Ili će biti ok da se oni klizaju okolo kao sanke? Sve se mislim da će sve državne automobile snabdeti lancima za sneg... i specijalnim sijalicama za mercedese i audi-je. Ima po dve ksenonske lampe da voze u gepeku...

Sve što su u stanju da ispune oni, neka slobodno propišu i nama ostalima. Ovako kad vidim da policija iz automobila kojima ne radi pola farova proverava druge da li imaju trougao i uže za vuču okrene mi se želudac.

Autor zoki 21 Sep 2010, 01:52