home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Auto-moto savez Srbije organizovao je od 30.09. do 02.10.2011. godine u Beogradu evropske ARC sportske igre, na kojima je preko 200 učesnika iz 15 zemalja Evrope predstavljalo svoje nacionalne automobilske klubove u odbojci i malom fudbalu.

Iako se ovi sportski susreti organizuju po sedmi put, nikada do sada nije bilo ovoliko učesnika. Takmičili su se predstavnici automobilskih klubova iz Nemačke, Austrije, Holandije, Italije, Španije,Turske, Belgije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Cne Gore, Srbije, kao i tim ARC Europe organizacije.

ARC Europe je udruženje evropskih automobilskih klubova koji se bave pružanjem usluga pomoći na putu i unapređenjem bezbednosti u saobraćaju. Osnovano je 1991. godine sa sedištem u Briselu i trenutno ima 41 članicu. AMSS je član ARC Europe od 1996. godine, a proglašen je za najbolji evropski klub u oblasti pružanja pomoći na putu i to 2004. i 2009. godine.

Amaterski timovi pokazali su borbenost pravih profesionalaca na terenu. U konkurenciji 10 odbojkaških ekipa prvo mesto je pripalo mešovitom timu Turske i ARC Belgija. U fudbalu se nadmetalo 14 reprezentacija  i trofej su osvojile kolege iz Crne Gore. Ekipama AMSS pripali su pehari za odlično treće mesto u malom fudbalu i peto u odbojci.

Ovi tradicionalni sportski susreti bili su prilika da se kolege iz automobilskih klubova cele Evrope lično upoznaju, druže i razmene iskustva, a iz naše zemlje otputovali su veoma zadovoljni boravkom u prestonici, druženjem i gostoprimstvom AMSS uz želju da ponovo posete naš nacionalni auto-moto klub i Srbiju.

Izvor : AMSSčitanja : 778Komentari