home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svi koji su se bojali da će Maserati 'prodati dušu', konačno mogu da odahnu. Sada je i zvanično potvrđeno da SUV Levante neće biti samo rebrendirani Jeep Grand Cherokee, nego serijska verzija koncepta Kubang, predstavljenog na Salonu automobila u Frankfurtu 2011. godine.

Novi, moderniji, vizuelni identitet započet aktuelnom generacijom modela Quattroporte i novim Ghiblijem biće misao vodilja i u dizajnu Levantea. Na svu sreću, Italijani pomalo odustaju i od ugradnje Chryslerove elektronike i sve se više okreću komponentama iz vlastite proizvodnje.

Paleta motora će obuhvatati dva benzinca, u čijem razvoju su učestvovali i stručnjaci iz Ferrarija. Slabiji 3.0 V6 twin-turbo razvija 410KS i 550 Nm, a 3.8 V6 twin-turbo ima 530KS i 710 Nm. Koliko je snažnija mašina ozbiljan tehnološki dragulj najbolje ilustruje činjenica da Ferrari namerava da ga ugrađuje u svoje modele, u nešto pojačanoj verziji. Ljubitelji dizelaša će takođe doći na svoje, jer će se u Levante ugrađivati i turbo dizel 3.0 V6 sa 275KS i 600 Nm. Svi motori će biti upareni sa 8-stepenim automatskim menjačima, a snaga će se isporučivati na sve točkove.

Mada je prvobitno proizvodnja planirana u fabrici Jefferson North Assembly u Detroitu, Levante će se stvarati u Italiji. Jeep Grand Cherokee je toliko tražen da u Detroitu ne postoje slobodni proizvodni kapaciteti za Levante.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Maseratičitanja : 1196Komentari

Uskoro, vrlo skoro, vec na kraju sledece godine.

Autor bole 22 Maj 2013, 13:16

Sva sreca sto je Grand Cherokee toliko trazen, pa ne moze u Americi da se proizvodi Maserati.

Autor Vlada 22 Maj 2013, 15:50