home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota je nedavno proširila porodicu modela Prius verzijama Prius C i Prius V, a poslednje informacije kažu da bi uskoro trebalo da im se pridruži i manji crossover.

Naime, u Toyoti su prepoznali popularnost segmenta manjih crossovera pa je iz samog rukovodstva potvrđeno da trenutno razmatraju lansiranje hibridnog modela kao svog predstavnika u toj klasi automobila. I dok sam ulazak u taj segment i nije toliko pod znakom pitanja, trenutno se razmatra pitanje da li taj model treba da bude deo Priusove porodice, odnosno da li će nosititi oznaku Prius.

Satoshi Ogisio, jedan od Toyotinih šefova, smatra da bi ime Prius još donekle i bilo upotrebljivo kod manjeg crossovera, ali je ipak dodao da: "o upotrebi tog naziva u ovom segmentu treba dobro razmisliti".

Ako bi manji hibridni crossover dobio zeleno svetlo za razvoj, a kasnije i proizvodnju, gotovo sigurno bi se bazirao na novoj Toyotinoj platformi TNGA (Toyota New Global Architecture) koja će biti i osnova novog Priusa. Ovaj Prius bi na tržište trebalo da stigne najkasnije 2015, a odlikovaće ga manji električni motor, efikasniji benzinac i unapeđene baterije sa većim kapacitetom.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Toyota



čitanja : 616



Komentari