home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon nekoliko dana špekulisanja, danas je i zvanično potvrđeno da će od 2014. godine, novi predsednik upravnog odbora PSA Peugeot Citroen grupacije biti Carlos Tavares, koji je pre par meseci, nezadovoljan situacijom u Renaultu, napustio francuskog proizvođača, i to sa mesta zamenika „svemoćnog“ Carlos Ghosna.

Jedan od prvih, a svakako i najvećih zadataka pred Tavaresom jeste finalizacija prodaje dela udela PSA kineskoj kompaniji Dongfeng, što ne bi trebalo da predstavlja problem, budući da je Tavares svojevremeno bio jedan od glavnih pregovarača kada je Renault sklapao tzv. „joint venture“ sa ovim kineskim gigantom.

Glavni problem sa kojim će se Tavares susresti svakako je imovinska struktura ove grupacije, budući da pored francuske države, a sada i kineske kompanije Dongfeng, određen udeo u Peugeotu poseduje i sama porodica Peugeot, kao i američki General Motors.

Uz to, svakako da će i postavljanje PSA grupacije na „zdrave noge“ biti jedan od prioriteta, budući da je Peugeot, samo u 2012. godini zabeležio čak tri milijarde evra gubitka, a nedavno smo bili svedoci otpuštanja više od 10.000 radnika iz evropskih proizvodnih pogona, uz istovremeno zatvaranje fabrike.

Preuzeto sa: Superauto.rsčitanja : 880Komentari