home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Riselshajm/Diseldorf. Celokupan opseg novih Opelovih modela ostavlja snažan utisak. Ne samo da je elegantni gradski model Opel ADAM po drugi put za redom osvojio nagradu ‘Auto Trophy 2013’ koju dodeljuje časopis Auto Zeitung, a u kategoriji gradskih autmobila, nego je i najbliže konkurente ostavio daleko za sobom. Elegantna Opel Cascada je osvojila drugo mesto u kategoriji kabriolet automobila vrednosti do 30.000 evra, ostavivši čak i premium konkurentske modele daleko iza sebe.

A Opel Ampera, takođe nije propustila priliku da oduševi publiku: Uspela je da osvoji treće mesto u konkurenciji 17 rivalskih elektromobila.

“Činjenica da smo i ove godine osvojili ‘Auto Trophy’ nagrade predstavlja prvorazredan uspeh”, ističe predsednik upravnog odbora Dr. Karl-Tomas Nojman, govoreći sa ushićenjem o uspehu ostvarnom u glasanju čitalaca magazina Auto Zeitung. “To pokazuje da naši novi modeli, pre svih Opel ADAM i Cascada, nailaze na dobar prijem javnosti, zahvaljujući čemu  smo u mogućnosti da zadovoljimo ukus naši vozača. Nastavićemo da hodimo ovim putem u budućnosti bez pravljenja kompromisa: Pravićemo nadahnjujuće automobile sa inovativnim tehnologijama koje će ujedno biti dostupne.”

Sa 35,8 odsto osvojenih glasova, Opel ADAM je nadmoćni pobednik u konkurenciji 22 gradska automobila. Ne samo da je za sobom ostavio modele VW Up i VW XL1 (koji su osvojili 19,6, odnosno 9,2% glasova) već je ostvario i izvrstan start, znatno bolji nego prethodne godine. Opelov šampion individualizacije se od izbacivanja na tržište početkom godine, ustalio na tržištu malih Lifestyle modela. Istovremeno, ADAM je na ovogodišnjoj dodeli nagrada ‘Auto Trophy’, ostvario drugi ikad zabeležen pojedinačni rezultat.

Podjednako ubedljiv jeste izgled mdela Opel Cascada, novog kabrio modela srednje veličine. Kada je uvršten u modele o kojima se glasalo, čitaoci časopisa Auto Zeitung su ga svrstali u kategoriju premijum kabrioleta. Kao model sportskih atributa, Cascada je osvojila drugo mesto ispred BMW-a. U kategoriju kabrioleta vrednosti do 30.000 evra, svrstano je ukupno 15 vozila.

ADAM-ovu pobedničku nagradu prošle večeri primio je Dr. Nojman u Classic Remise centru u Diseldorfu. Oko 300 zvanica prisustvovalo je zvaničnoj ceremoniji dodele nagrada. Više od 100.000 čitalaca časopisa Auto Zeitung učestvovali su 26. izboru za nagradu  ‘Auto Trophy’. Ocenjivalo se ukupno 400 različitih modela u ukupno 29 kategorija.

PR Opelčitanja : 680Komentari