home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Osnovana 1937. godine od strane Kiichira Toyode, Toyota Motor Corporation (TMC) je svoj prvi automobil, AA, proizvela 1936. u kompaniji njegovog oca Toyota Automatic Loom Works Ltd, prvobitno nastaloj za proizvodnju ručnih i automatskih razboja.

Od tih početaka u Japanu, Toyota je postala jedna od najvećih kompanija na svetu i najveći proizvođač automobila, koji je 2013. proizveo preko 10 miliona automobila.

Kao odgovor na svet koji se neprekidno menja i izazove koji su pred nama, Toyota je uvek koristila najnapredniju tehnologiju u sferama bezbednosti, kvaliteta i ekološke efikasnosti. Kao pionir razvoja hibridnih električnih automobila od 1997. godine, Toyota je tražnju za ovom vrstom tehnologije dovela do tačke gde je na putevima širom sveta prisutno preko 6,4 miliona ovakvih vozila. Rezultat je znatno manja emisija CO2 i potrošnja goriva.

Sa poslovanjem u preko 160 zemalja, Toyota zavisi od globalne proizvodne infrastrukture koja ispunjava zahteve prodaje i postprodaje. Toyota Motor Europe, sa sedištem u Briselu, nadgleda veleprodaju i marketing Toyota i Lexus vozila, delova i dodatne opreme širom Evrope. Ova kompanija sada ima devet proizvodnih postrojenja, više logističkih centara i 14 centara za distribuciju delova.

Uz istoriju dugu 77 godina, Toyota Motor Corporation je do danas nizala uspeh za uspehom, a nedavno je objavljeno da je proglašena za najvredniji svetski automobilski brend, devetu godinu za redom. Sigurno je da nas čeka veoma uzbudljiva budućnost puna tehničkih i ekoloških inovacija.

Zašto ne biste pogledali još interesantnih činjenica o Toyoti na globalnoj infografici?

PR Toyota Srbijačitanja : 904Komentari