home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Podsećanja radi, iz Mitsubishijeve američke divizije su još u maju i zvanično potvrdili da će Lancer Evolution X kupcima biti dostupan i tokom 2015. godine. Tačnije, Amanda Savercool iz američke divizije Mitsubishija je tada za tamošnje medije najavila da će deseta generacija EVO-a biti dostupna i u modelskoj godini 2015.

Međutim, ovo je bila potvrda prodaje za još samo jednu godinu, ali šta će biti posle? Nažalost, Mitsubishi je ovih dana i zvanično potvrdio da neće razvijati direktnog naslednika aktuelnog EVO X, odnosno da će model biti ukinut kada prestane proizvodnja sadašnje verzije.

Mitsubishi Motors u kratkom saopštenju navodi da u kompaniji nemaju nikakve planove za razvoj novog high-performance sedana sa benzinskim motorom i 4x4 pogonom.

Ipak, u kompaniji "će proučiti mogućnost" high-performance modela u koji bi bila ugrađena tehnologija električnih vozila.    

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 994Komentari

Šteta.
Meni su 5-a i 6-a generacija bile najgotivnije, a kasnije i 7-a i 8-a. Ta dva para su faktički samo evolucije, uključujući 9-u uz 7-u i 8-u.
10-a mi se ne svidja.
I Impreza mi je gotivna ova :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Subaru_Impreza_22B_STi.jpg
I hatch ne izgleda loše, ali ipak mi je gotivnija u originalnoj formi. I obavezno plava. :)

Autor Pit 10 Jul 2014, 13:45

Slazem se X je totalni promasaj. Mislim da ovim zele samo ljude da prime da uzimaju Evo-a. 9 je bila haos!

Autor NN 11 Jul 2014, 09:06