home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prosečni automobil danas raspolaže sa više linija softverskog koda od najmodernijeg borbenog aviona. Jaguar i Land Rover žele da ih bude još više

Iza odgovarajućeg naziva ‘Smart Assistant’ stoji sistem koji bi trebalo da unapredi vozačko iskustvo, kažu nam Britanci u zanimljivom video prilogu i to na način da preuzme sve zadatke od vozača i da mu prepusti isključivo upravljanje automobilom.

To znači da će vas po ulasku u automobil vaš Jaguar ili Land Rover prepoznati po mobilnom telefonu. Zatim će izvršiti podešavanja, podesiće temperaturu u kabini i audio sadržaj prema onome što vi inače slušate, pa će vam čak ponuditi i masažu. Takođe će, obzirom na prošla iskustva, zaključiti gde idete pa će vam predložiti rutu sa najmanje gužve.

Sistem će analizirati podatke iz vašeg kalendara i upozoriće vas na predstojeće obaveze. To nije sve; tekst porukom upozoriće vas da je vreme da se krene na sastanak ukoliko proceni da bi vas u tačnom dolasku mogla sprečiti gužva. A čak i ako se to dogodi, poslaće vašem kontaktu poruku da kasnite.

Jednom naučeno, Jaguar i Land Rover neće nikada zaboraviti pa će se informacije lako prenositi na vaš sledeći model.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Land Roverčitanja : 542Komentari