home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi B92, Guangzhou Automobile Group (GAC) samo je jedan o mnogih kineskih proizvođača automobila koji želi da se probije na američko tržište. Da bi u tome uspeo, biće potrebno da cene njegovih automobila budu 30 odsto niže od konkurencije, smatraju u toj kompaniji.

Dok su američke auto-kompanije odavno prisutne u Kini, kineski proizvođači tek treba da naprave prodor na tržište SAD. Među njima je i GAC čiji generalni direktor, Vu Song, smatra da će ta kompanija uspeti da se izbori za svoju poziciju u Sjedinjenim Državama. GAC planira da 2017. ponudi kupcima u Americi krosover GS4, koji je u klasi modela Toyota RAV4, a Song tvrdi da će taj automobil biti za trećinu jeftiniji od rivala. Kompanija je na sajmu automobila u Detroitu 2015. već predstavila svoj model američkoj publici.

"Uvereni smo da ćemo uspeti. (GS4) biće popularan na tržištu SAD. S obzirom na nisku cenu, trebalo bi da bude veoma konkurentan", kaže direktor kineske kompanije.

GAC je već u potrazi za uvoznicima, distributerima i prodavcima svojih vozila u SAD. Model GS4 u Kini se prodaje po ceni od 16 do 24 hiljade dolara, dok je početna cena Toyote RAV4 u SAD oko 24.500 dolara. Vu Song smatra da osim cene, GS4 ima i druge prednosti. On tvrdi da njihov krosover štedljiviji, snažniji i da ima više prostora u kabini. Prema fabričkim podacima dobijenim na osnovu kineskih testova, GS4 sa benzinskim motorom prosečno troši 6,3 l/100 km.

Vu Song je "90 odsto uveren" da će dovesti GS4 na američko tržište i pre 2017. Vreme će pokazati da li je u tome uspeo.   

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 731Komentari

I tako 90% svega u americi je proizvedeno u kini.

Autor mile antena 30 Apr 2015, 19:52