home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Otkazivanje teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita u pojedinim auto-školama dogodilo se zbog lokalnog prekida u internet komunikaciji između tih škola i portala državne uprave, a ne zbog kvara na informacionom sistemu Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je danas to ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju koje prenosi Tanjug, povodom navoda u pojedinim medijima da je sistem za elektronsko polaganje vozačkih ispita sklon blokadama rada i neefikasan, zbog čega dolazi do otkazivanja polaganja vozačkih ispita, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković je istakao da na centralnom informacionom sistemu MUP-a i elektronskog portala državne uprave „nije bilo otkaza sistema, niti su uočene tehničke nepravilnosti u njegovom funkcionisanju”.

„Nije tačna konstatacija da iz ovog razloga nisu održani ispiti iz teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita. Samo u pojedinim auto-školama ispit nije održan, ali uzrok nije centralni informacioni sistem, već lokalni prekidi u internet komunikaciji između pojedinih auto - škola i portala državne uprave. Drugi razlog za otkazivanje i delimično kašnjenje sa početkom polaganja vozačkih ispita je zbog privikavanja ispitivača na stroge procedure pri autentifikaciji za otpočinjanje ispita”, rekao je Nedeljković.

Prema rečima pomoćnika ministra, sistem za elektronsko polaganje vozačkih ispita je od početka primene dao dobre rezultate i da će, kako je rekao, nakon početnih manjih problema takve situacije uskoro biti prevaziđene.

Izvor: Tanjug.rsčitanja : 520Komentari

Super !
Prosto me je sramota koliko nam dobro ide. :)

Autor P1 14 Jan 2016, 15:32