home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Elon Musk, generalni direktor kompanije Tesla Motors, koja proizvodi električne automobile, najavio je da će Tesla pokrenuti sistem deljenja automobila u kome će vlasnici vozila moći da zarade novac.

Musk je podelio neke detalje o budućem servisu koji će koristiti sistem ocenjivanja sličan onome koji sada koristi Uber, kompanija za prevoz, u kome će vlasnici Tesla automobila moći da ocene ljude koji koriste njihov automobil.

"Kada god ne koristite svoj auto, moći ćete pokrenuti Tesla aplikaciju na svom telefonu i dodati ili skloniti ga iz zajedničke flote", rekao je Musk u govoru tokom otvaranja Tesline Gigafactory fabrike u petak.

Dodao je da će korisnici moći da odluče ko će koristiti njihov auto, a kada god žele da ga vrate, mogu samo da pritisnu dugme i auto će im se vratiti.

Prošle nedelje Musk je objavio drugu polovinu Teslinog "master plana", u kome je otkrio nameru da Teslu ubaci u biznis deljenja automobila.

"Većinu vremena kada pogledate automobile, samo stoje na parkingu. Ovo ima potencijal da masivno pojača korist vozila i nadoknadi troškove vlasništva", rekao je Musk i dodao da od vlasnika automobila zavisi da li će koristiti servis ili ne.

Izvor: Klix.bačitanja : 812Komentari