home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Češki proizvođač, deo nemačke Volkswagen Grupe, objavio je da će razmotriti i mogućnost proizvodnje u Sjedinjenim Državama u sklopu planiranog prodora na drugo po veličini automobilsko tržište na svetu.

Škoda će sledeće godine početi da isporučuje automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odložiće do kraja 2017. ili možda i kasnije, objavio je izvršni direktor češke kompanije Bernhard Maier.

- Sudeći po informacijama kojima trenutno raspolažemo, biće neophodno pronaći pravu lokaciju kako bi se donela pozitivna odluka o tom poslu, izjavio je Maier u intervjuu tokom sajma u Parizu. Konačnu odluku odrediće "veliki broj faktora", uključujući analize stanja na tržištu i konkurencije, prognoze za proizvode i prodajno poslovanje, dodao je Maier.

Najava Škodinog ulaska na američko tržište odražava sve izraženije uverenje u koncernu Volkswagen da će niz novih proizvoda i kampanja usmerena na poboljšanje imidža popraviti štetu koju su pretrpeli u Sjedinjenim Državama gasova.

Iako u Škodi već nekoliko meseci razmatraju potencijal američkog tržišta, ne žure s odlukom jer su trenutno zauzeti programom širenja poslovanja koji bi trebalo da ublaži njihovu zavisnost od ključnih tržišta i da osiguraju budući rast.

Tako će sledeće godine početi da izvoze već sklopljene automobile u Iran, a sa lokalnim partnerima su potpisali i preliminarne sporazume o pripremi delimične proizvodnje po modelu CKD u toj zemlji, kaže Maier.

Izvor: HINA / Autostart.24sata.hr

Foto: arhiva autoblog.rs / Škodačitanja : 788Komentari

Logičan potez.

Autor moron 01 Okt 2016, 18:31