home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

McLaren i BMW dokazano čine kombinaciju iz snova, a istorija se ponavlja.

Sada i zvanično, bavarski proizvođač i McLaren udružuju snage u potrazi za vrhunskim „grlima“. Ove dve kompanije su objavile strateško partnerstvo koje obuhvata novu generaciju motora s unutrašnjim sagorevanjem. Cilj je ostvarivanje veće izlazne snage nego ikada ranije.

Nove pogonske jedinice ne samo što će doneti više snage, već će ih krasiti i smanjena emisija CO2. Projekat je podržan i delimično finansiran od strane britanskih vlasti kroz „Advanced Propulsion Centre“ u Koventriju, a uključuje ukupno 6 partnera.

Pored BMW-a i McLarena, tu su Ricardo, Grainger i Worral, kao i specijalisti za kmpozitne materijale iz Lents Compositesa.

Ono što znamo je da McLaren i BMW sarađuju na projektu naslednika legendarnog F1, koji bi na scenu trebalo da stupi 2019., sa nekih 750 ks.

Izvor: Vrelegume.rs

Render: arhiva Autoblog.rs / Carmagazine.co.ukčitanja : 969Komentari

Za ocekivati je vrhunski proizvod.
Interesuje me da li ce biti dva proizvoda na istoj osnovi (posebno McLaren, posebno BMW) ili samo jedan (kao nekad F1)?

Autor Damko 01 Feb 2017, 16:44

Pa bilo bi lepo da Bmw to iskoristi za jedan pravi superauto.

Autor NR 01 Feb 2017, 23:58

@NR BMW jedino sto ce napraviti i pritom to ce biti najjaci M je M8, posto planiraju 8-icu da vrate. Ali nesto u klasi Nissan GT-R, SLS, AMG GT, R8 Plus, NSX itd nikad nece napraviti jer to su skupi projekti a i ne bi puno zaradili.

Autor NoName 02 Feb 2017, 02:15