home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Beta, nemački proizvođač automobila Dajmler AG saopštio je da je imao dobit od 18 odsto u četvrtom kvartalu.

Dobit je podstaknuta snažnom prodajom terenskih vozila njegove marke Mercedes-Benc. Neto dobit u četvrtom kvartalu iznosila je 2,2 milijarde evra, u odnosu na 1,9 milijardi evra u istom kvartalu prošle godine. Skok dobiti u Mercedes-Bencu nadoknadio je gubitke napravljene u ogranku za kamione koji je izgubio prodaju u Turskoj i na Bliskom Istoku.

Za celu 2016. godinu Dajmler je imao neto dobit od 8,8 milijardi evra, što je malo više nego 2015. godinu.

Generalni direktor Diter Cetše (Dieter Zetsche) rekao je kompaniji snažan profit omogućuje da se uhvati u koštac sa izazovima novih tehnologija kao što su vozila bez vozača.

"Oni koji žele da oblikuju budućnost automobila na čelu automobilske industrije treba da imaju i finansijsku snagu i inovativne veštine. U 2016. godini pokazali smo da je kombinacijom ova dva faktora Dajmler sada jači nego ikad ranije", rekao je Cetše u saopštenju.

Kompanija radi na novom modelu električnih vozila i potpisala je sporazum sa kompanijom za prevoz putnika Uber da sarađuju u konstrukciji i upotrebi vozila bez vozača. Prema sporazumu Dajmler bi narednih godina proizveo takozvana autonomna vozila koja bi Uber stavio u promet.     

Izvor: Beta.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Mercedesčitanja : 661Komentari

davno nije bilo ovakvo rasturanje:
http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/audi-q7-mercedes-gls-vergleichstest-11650176.html
dosta njihovih testova sam pregledao i nikada izmedju rivala nije bila ovolika razlika u bodovima.potukao ga audi do kraja.

Autor bmw series 5 03 Feb 2017, 17:54

@bmw series 5 Je l su oni u istoj klasi ? Mislim neki Q7 porede sa x5, GLE a neki sa GLS a i koliko Q7 ima prostora za putnike u 3. redu posto ovaj nije imao 7 sedista?

Autor NoName 03 Feb 2017, 20:52