home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Električni koncept impresivnog dizajna predstavljen je na salonu automobila u Parizu prošle godine, a sada je stiglo priznanje dizajnerima u obliku ove nagrade

Da li se sećate impresivnog Renaultovog koncepta pod nazivom Trezor? Prošle godine je bio jedna od najvećih zvijezda salona automobila u Parizu. Mnogi su se divili futurističkom dizajnu, a sada je stigla i potvrda. Na 32. Međunarodnom festivalu automobila koji se održava u Hôtel des Invalides u Parizu Renault Trezor je poneo titulu najlepšeg konceptnog automobila 2016. godine.

„Zahvaljujem žiriju na ovoj nagradi koja nas motiviše da nastavimo da razvijamo svoju strategiju dizajna. Trezor je sve što konceptni automobil treba da bude i pre svega je osvojio kohezijom dizajna i pažnjom posvećenoj detaljima. Ovo je prelep primer kreativnosti koji će, nadamo se, nadahnuti Renaultove buduće serijske modele”, izjavio je Lauren van den Acker, viši potpredsednik iz odeljenja za dizajn u Renaultu.

Podsetimo, Trezor se odlikuje jedinstvenim dizajnom i upečatljivim prednjim krajem koji odlikuju prepoznatljiva Renaultova svetla u obliku slova C. Reč je o potpuno električnom GT automobilu koji, prema rečima ljudi iz Renaulta, najavljuje karakteristike dizajna i tehnologije koji će se ubrzo naći u Renaultovim modelima.

Celo vreme trajanja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala automobila Trezor će biti izložen u Hôtel des Invalides uz ostale koncept automobile koje je odabrao žiri. Izložba je za posetioce otvorena od 1. do 5. februara 2017.

Izvor: Jutarnji.hr/autoklubčitanja : 703Komentari

To ona kopija konceptaSAAB 9x Air ?

Autor AS 02 Feb 2017, 05:20

je*ate al su izabrali hotel za festival i titulu... :))

@AS
ne... to je onaj što izgleda ko "apotekarska" verzija Citroenovog GT koncepta ;) :))

Autor drugmirko 02 Feb 2017, 10:24