home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

VW grupa će novog šefa najverovatnije odabrati iz sopstvenih redova, rekao je CEO, Matijas Miler, za nemački dnevnik Handelsblatt.

„Već sam u razgovorima sa nadzornim odborom u vezi sa tim ko bi mogao biti moj naslednik“, citirao je Handelsblatt Milera.

Ugovor aktuelnog šefa nemačkog giganta ističe tek sredinom 2020., ali proces odabira novog lidera treba da bude započet unapred.

Kandidati treba da imaju međunarodno iskustvo, s tim što ne treba da budu opterećeni svakodnevnim poslovima već da se fokusiraju na strategiju, naveo je Miler.

Intervju za Handelsblatt je došao dan nakon što su nemački tužioci izjavili da sprovode formalnu istragu u najvećem VW-ovom akcionaru, Porscheu SE, u vezi sa tim da li su tržišta na vreme obaveštena  u vezi sa potencijalnim rizicima izazvanim dizel skandalom.

Miler se osvrnuo da Porsche SE nije zanemario svoje obaveze. „Ubeđeni smo da smo ispunili sve zahteve tržišta vezano za obaveštavanje naodgovoran i propisan način“, rekao je on. „Lično, nemam da odgovaram za bilo šta.“

Izvor: Autorepublika.comčitanja : 340Komentari