home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po pisanju pojedinih britanskih medija, Seat ima velike planove za Cupru.

Seat naime razmatra jaču ulogu za sportskije modele sa Cupra oznakom, uključujući tu i nameru o repoziciji Cupre u high performance pod-brend. Takođe, napravljen je i predlog o posebnom logu za Cupra modele.

Ovo i nije iznenađenje, budući da je Seat radio na ambicioznim planovima za Cupru još od jeseni 2015. godine i dolaska sadašnjeg prvog čoveka kompanije Luce de Mea. Njemu u tome podršku daje i šef Seatovog razvija i istatrživanja Matthias Rabe.

Seat nije želeo da komentariše konkretne planove, ali pojedini izvori navode da će Cupra modeli u budućnosti biti značajno odvojeni u odnosu na konvencionalne modele iz game španske marke. To znači da će dizajneri i inženjeri ima više kreativne slobode u stvaranju novih Cupra modela, ali i to da će Seat te automobile možda gurati u premium segment.

Sledeći Cupra model bi trebalo da bude ekstremniji Leon Cupra R (u prodaji se očekuje krajem ove godine), a zatim između ostalog sledi i high performance verzija SUV modela Ateca (u prvoj polovini 2018. godine).

Za sada nije poznato da li će možda neki od tih novih modela već poneti i ovaj predloženi novi logo.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 315Komentari