home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW je zaštitio nekoliko oznaka sa sufiksom CSL, odnosno oznake M1 CSL, M2 CSL, M3 CSL, M4 CSL, M5 CSL, M6 CSL, M7 CSL i M8 CSL, a time su još jednom potvrđeni raniji izveštaji da Bavarci razmatraju, odnosno planiraju seriju novih high-performance verzija svojih modela.

Podsetimo, šef BMW-ovog M odeljenja Frank van Meel je pre nekoliko nedelja potvrdio da se razmatra mogućnost takvog poteza.

Uz CSL, BMW je još ranije zaštitio i oznake od M1 CS do M8 CS. Prva je skraćenica za Coupe Sport Leichtbau i označava modele čiji naglasak će biti na performansama i upotrebi na trkačkim stazama, dok će CS, odnosno Coupe Sport modele karakterisirati nešto viši stepen komfora i udobnosti, naravno uz zadržavanje vrhunskih performansi.

Očekuje se da BMW neće proizvesti CS i CSL verzije svih modela za koje je zaštitio navedene oznake. Naime, to je verovatno delom učinjeno da bi se samo sprečila mogućnost da ih zaštiti ili iskoristi neko drugi. Ipak, pojedini modeli će sigurno stići na tržište u CS ili CSL verzijama. Primera radi većina veruje da će M2, M4 i M8 sigurno dobiti CSL verzije.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 214Komentari