home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao glavni razlog za otpuštanje radnika, Vauxhall navodi pad prodaje modela Astra.

Još jedan od razloga zbog kog je fabrika kompanije Vauxhall u gradu Elsmir Portu morala da da otkaz radnicima, jeste taj što je novi vlasnik britanskog brenda PSA grupa, odlučila da smanji proizvodnju modela Astra.

Prema rečima čelnika grupacije PSA, koja je kupila Vauxhall i Opel od General Motorsa u avgustu ove godine za 1,9 milijardi funti, moralo je da dođe do nekih promena, pre svega zbog promene situacije na evropskom tržištu.

Naime, PSA grupacija koja takođe poseduje i Peugeot, Citroen i DS je izjavila da su troškovi proizvodnje u ovoj fabrici znatno veći nego u drugim velikim fabrikama koje su u vlasništvu kompanije. Vauxhall zapošljava 4.500 radnika u Velikoj Britaniji, od kojih 1.800 radi u Elsmir Portu. Grupacija je takođe izjavila da se nada da će se sa većim brojem radnika postignuti sporazum o prestanku saradnje na način koji neće ugroziti ni radnike, a ni kompaniju.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 414Komentari

Nista cudno, PSA ce do kraja unistiti Opel

Autor MirkoNS 16 Okt 2017, 22:11

Opel je vec unisten,Peugeot ga dize iz pepela.

Autor Renault Terminator 17 Okt 2017, 00:16

Kada neko radi bez zarade, već svakodnevno sve više ulazi u dugove.... sam je sebe sahranio.... PSA ga može samo ugasiti ili podići iz pepela, ali sve to ima da boli...otkazi, restruktuiranje...

Autor s mile 17 Okt 2017, 08:47