home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Beta, nemački Dajmler, koji proizvodi automobile Mercedes-Benc, povlači više od miliona vozila širom sveta zbog greške u povezivanju koja bi mogla da dovede do neočekivanog otvaranja vazdušnih jastuka.

Nemačka agencija dpa javila je da je od tog broja više od 400.000 vozila registrovano u Velikoj Britaniji, a nekoliko hiljada u Nemačkoj i da će kasnije biti objavljeno u kojim drugim zemljama se nalaze vozila sa greškom.

Među modelima koji su pogođeni su neka vozila mercedes A, B, E i V klase kao i modeli CLA, GLC, GLK.

Dajmler je naveo da pogrešno postavljene žice u volanu znače da bi statični elektricitet mogao da se poveća i da pokrene otvaranje vazdušnog jastuka kada nije potrebno.

Povlačenje vozila počeće u narednih nekoliko nedelja kada budu dostupni potrebni delovi za popravku. Popravka traje jedan sat i biće urađena o trošku proizvođača.

Dajmler je precizirao da problem nije povezan sa skandalom japanskog proizvođača Takata koji je nedavno povukao oko 100 miliona svojih vazdušnih jastuka širom sveta.

Izvor: Beta.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 366Komentari

Znaci greska Mercedesa.I to PREMIUM brend,platis auto 80.000 eura a majstori stavili pogresno zice,jos ce izazvati nedje kratak spoj pa se zapaliti.Ti automobili ne vrijede ni pola tih para koliko ih fabrika cijeni.

Autor Renault Terminator 17 Okt 2017, 12:57