home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Električna vozila su pouzdanija od onih sa unutrašnjim sagorevanjem, po rezultatima ankete sprovedene među vlasnicima obe vrsta vozila, a koje je objavio Consumer Reports, neprofitna organizacija koja izdaje istoimeni časopis s recenzijama proizvoda i s vodičem za kupoviu.

"Električna vozila su puno pouzdanija", rekao je Jake Fisher, odgovoran za test vožnje za Consumer Reports na konferenciji za novinare održanoj u Detroitu, centru američke automobilske industrije.

"Pre svega, električna vozila su po koncepciji manje komplikovana od hibridnih vozila ili motora sa unutrašnjim sagorevanjem", izjavio je Fisher, objasnivši da je razlog tome izostanak sistem snabdevanja gorivom, sistema hlađenja i delova poput svećica i filtera.

Rezultati testa koje je sproveo Consumer Reports, pokazuju da je Chevrolet Bolt koji je napravio General Motors najpouzdanije vozilo, iako je njegov proizvođač poznat po relativnoj krhkosti modela.

"Posredi je jedno od najpouzdanijih vozila iz asortimana General Motorsa", rekao je Jake Fisher, dodavši da su među jednako bezbednim i pouzdanim električnim vozilima i Tesla automobili.

Do tog zaključka su došli nakon što je za Consumer Reports obavljena provera mehanike automobila Tesla.

Anketa sprovedena među 640.000 vlasnika automobila pokazala je da su problemi na novim električnim automobilima odnedavno češći nego ranije, posebno zbog sve raznovrsnije elektronske opreme, dodao je Fisher.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 248Komentari