home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novoosnovana kompanija Polestar počinje sa izgradnjom svoje fabrike u kojoj će se proizvoditi hibridni kupe koji će imati 600 konjskih snaga.

Izrada prvog automobila kompanije Polestar koji će nositi jednostavno ime Polestar 1, će se odvijati u gradu Čengdu u Kini. Izgradnja fabrike koja će imati moderan dizajn i najsavremeniju tehnologiju, biće završena do sredine sledeće godine, a proizvodnja modela Polestar 1 će početi sredinom 2019. godine. Novo postrojenje ove kompanije će biti jedno od ekološki odgovornih fabrika za proizvodnju automobila u Kini, a u isto vreme jedno od najefikasnijih na svetu.

Postrojenje je dizajnirano uz pomoć norveških arhitekata, a posedovaće i centar za pomoć klijentima kao i sopstvenu test stazu. Jednom kada bude spremno za proizvodnju, imaće kapacitet od maksimum 500 proizvedenih automobila godišnje, ali će taj broj vremenom rasti, jer kompanija već sada planira proizvodnju novih modela.

Naime, sada je zvanično da će se proizvoditi i model Polestar 2, koji će biti predstavljen tokom 2019. godine, a zamišljen je da bude direktan konkurent Teslinom Modelu 3. Postoje glasine da kompanija uveliko planira i Polestar 3 koji će biti SUV model.

Što se samog modela Polestar 1 tiče, on će imati hibridni pogonski sklop koji će proizvoditi 600 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući zajedničkom radu četvorocilindričnog benzinskog agregata i elektičnih motora koji će prenositi snagu na zadnje točkove. Navedeno je da će ovaj model imati bateriju koja će mu omogućiti da samo uz pomoć električne energije pređe i do 150 kilometara.

Izvor: Vrele Gume / Polestarčitanja : 165Komentari