home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
rimac automobili

Rimac Automobili i Camel grupa su ugovorili da će do kraja ove godine u Kini izgraditi fabriku električnih motora i baterija.

U fabriku e-motora i baterija vrednu 158,2 miliona USD Rimac će uložiti znanje i pet miliona evra, a dobiće 40% vlasništva.

Ovakav epilog nije iznenađenje ako se zna da je sam Mate Rimac nedavno izjavio da mu preko 80 posto proizvodnje otpada na Kinu.

Osim toga, reč je zapravo o realizaciji plana najavljenog još u septembru prošle godine kada je kineska Camel grupa potvrdila da namerava da investira 30 miliona evra u Rimac automobile i Greyp Bikes Mate Rimca.

Ugovor predviđa kupovinu B serije povlašćenih deonica. Iz Camela su potvrdili da su potpisali okvirni sporazum o investiranju u kompaniju. Konkretno, investiraće 27 miliona evra u Rimac Automobile i 3 miliona evra u Greyp.

Rimac Automobili, kompanija koja proizvodi komponente i dizajn za klijente poput Aston Martin Lagonde i Koenigsegg Automotive je svoju vrednost utrostručila od 2014. i sada se procenjuje da vredi više od 200 miliona evra.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 327Komentari