home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
tesla model 3

Tesli nikako da krene. Projektovana proizvodnja njihovog električnog automobila za mase - Modela 3, zasad je samo mrtvo slovo na papiru.

Da u Tesli imaju prilične probleme s proizvodnjom dokazuje i zaustavljanje pogona od 20. do 24. februara s ciljem unapređivanja automatizacije i anuliranja uskih grla. Predstavnik kompanije rekao je Bloombergu da je ovo uobičajena procedura i da su prilikom zahtevnih procesa skloni zaustavljanju proizvodnje u pogonima Fremont i Gigafactory 1.

Prema poslednjim planovima, Tesla želi da dostigne proizvodnju od 2.500 Modela 3 nedeljno do kraja marta i po 5.000 modela nedeljno u drugom kvartalu ove godine.

Dosadašnji rezultati baš i ne idu u prilog ostvarivanju ovih ciljeva.

Iako su u Tesli prilično tajnoviti po pitanju rokova, Bloomberg procenjuje da je proizvođač iz Palo Alta do sada napravio samo 9.700 primeraka njihovog najtraženijeg proizvoda - Modela 3.

Inače, prilikom lasniranja Modela 3 prvi čovek Tesle, Elon Musk, najavio je proizvodnju sto automobila u avgustu, 1.500 u septembru i po 20.000 primeraka svaki mesec nakon toga. To znači da je Tesla do sada trebalo da proizvede oko 111.000 automobila.

Na listi čekanja za Model 3, navodno, nalazi se više od pola miliona kupaca.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 297Komentari