home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
vw passat gt

VW Passat je najprodavaniji model D segmenta u Evropi, ali u Americi zastarela verzija teško nalazi put do kupaca.

Tzv. američki Passat ili NMS (New Midsize Sedan) se proizvodi u više-manje neizmenjenom izdanju još od 2011. Za razliku od evropske verzije koja je usvojila MQB platformu, američka se još premišlja. I to uprkos činjenici da fabrika u Chattanoogi proizvodi moderne modele Atlas i Tiguan.

Od pomoći nije bio ni ušminkani Passat GT pa će Volkswagen ovog proleća na bar dve nedelje zaustaviti proizvodnu traku s koje silaze Passati, javlja Times Free Press. Prvi prekid je planiran već za ovaj mesec, od 26. do 29. marta, a zatim će mašine stati i od 2. do 4. aprila. Svih 3.450 radnika će ostati zaposleno, pogotovo jer se očekuje daljnji rast potražnje za Atlasom, SUV modelom sa sedam sedišta.

Tokom februara Volkswagen je prodao samo 3.036 Passata, što je pad veći od 50% u odnosu na isti period prošle godine. Istovremeno je prodaja Atlasa skočila 10% na 4.766 primeraka, a prodato je i 7.486 Tiguana.

U Volkswagenu nisu previše zabrinuti ovom situacijom, čak ju i smatraju očekivanom. "Nije tajna da se tržište prebacilo s limuzina na porodične SUV-ove", rekao je Keith King, predstavnik fabrike. I zaista, udeo limuzina na tržištu novih automobila je pao na oko 35% prošle godine.

Kada je u pitanju američki Passat, nova generacija se očekuje sledeće godine.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 452Komentari