home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

volkswagen passat alltrack

Kada je 2016. Prevent grupacija zaustavila isporuke Volkswagenu, kompanija je pretrpela milionski gubitak. Sudeći prema izveštajima nemačkih medija, ovaj automobilski gigant se tada okrenuo krajnje diskutabilnim metodama delovanja.

Navodno, Volkswagen grupa je špijunirala dobavljača Prevent, izveštava “Bild am Sonntag“. Prema izvoru iz advokatske kancelarije Hogan Lovells, od marta 2017. godine su angažovali berlinsku zaštitarsku firmu kako bi dobili informacije o ukupno 37 “ciljanih osoba”, prenosi portal Biznis info.

Među njima su bili članovi porodice vlasnika, nekoliko rukovodilaca filijala i tri advokata iz grupe kompanija. Kako list dalje izveštava, privatni istražioci su takođe posetili nekoliko adresa i dokumentovali svoja zapažanja u dosijeima. Proces u VW-u je vođen pod šifrom “Vojvoda”.

Dobavljač Prevent je u avgustu 2016. godine ušao u vrlo neugodan spor sa VW-om. Zbog velike narudžbine koja je otkazana, dve nemačke filijale Prevent grupe su privremeno zaustavile isporuke Volkswagen grupaciji u avgustu. Kao rezultat toga postrojenja u Wolfsburgu i Emedenu su danima mirovala, a Volkswagen je pretrpeo milionsku štetu.

– Sve je urađeno transparentno. Prema našim saznanjima, sve istrage u vezi s dobavljačem su sprovedene u skladu sa zakonskim propisima – izjavio je portparol Volkswagena na pitanja o praćenju članova porodice Hastor i uprave grupacije.

Novi šef Volkswagena Herbert Diess bi trebalo odmah da se uključi u korporativnu reviziju kako bi razjasnio kako je vođen ovaj proces.

– Ukoliko ovi navodi budu potvrđeni, očekujemo da se novo rukovodstvo Volkswagena jasno distancira od takvih poslovnih praksi u budućnosti – izjavio je portparol grupacije Prevent.

Izvor: Fena

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 418Komentari