home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volvo V60

Odluka upravljačkih struktura u automobilskoj kompaniji Volvo je već doneta: nova generacija modela S60 se neće nuditi u kombinaciji s dizelskim motorima.

Uoči predstavljanja nove generacije Volvo modela S60 iz švedske automobilske kompanije je stigla informacija da se novi S60 neće nuditi s dizelskim motorima.

Baziran na SPA platformi, novi Volvo S60 će se nuditi s poznatim četvorocilindarskim benzinskim motorima (T6 i T5), kojima će se priključiti i hibridne pogonske opcije T6 Twin Engine (340 KS) i T8 Twin Engine (390 KS) iz modela V60 koje sa sobom donose i pogon preko obe osovine. Naredne godine ponuda će biti proširena s još hibridnih opcija.

"Struja je naša budućnost i više se nećemo baviti razvojem dizelskih motora. Do realizacije potpune elektrifikacije naše automobile će kao prelazno rešenje pokretati benzinske i hibridne pogonske opcije, a uvereni smo da će do 2025. godine barem polovina naše produkcije otpadati na potpuno električne modele", rekao je prvi čovek kompanije Hakan Samuelsson.

Novi S60 će se proizvoditi u novim proizvodnim pogonima u Sjedinjenim Američkim Državama iz kojih će se distribuirati širom sveta.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: arhiva Autoblog.rs / Teknikensvarld.sečitanja : 413Komentari