home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW R&D

Da Kina sve više ulazi u fokus velikih svetskih proizvođača potvrđuje i vest da je BMW grupacija zvanično otvorila veliki centar za istraživanje i razvoj u Pekingu.

Ovih dana u Kini je zvanično počeo sa radom veliki BMW-ov centar za istraživanje i razvoj. Smešten u Pekinškom distriktu Šunui, ovaj savremeni kompleks predstavlja iskorak na polju inovacija i u skladu sa strategijom bavarskog proizvođača pod sloganom “U Kini, za Kinu i čitav svet”.

“Kinu posmatramo kao pokretačku snagu inovacija, smatramo je vodećim tržištem u oblasti elektrifikacije i digitalizacije. Zbog toga smo još pre pet godina počeli sa postavkom R&D mreže za istraživanje i razvoj u Pekingu, Šangaju i Šenženu. Očekujemo da će porast R&D aktivnosti i saradnja sa vrhunskim kineskim tehnološkim kompanijama doprineti našoj inventivnosti ne samo na području najmnogoljudinije zemlje na svetu, već i na globalnom nivou”, izjavio je na ceremoniji otvaranja Klaus Fröhlich, član Borda BMW AG.

BMW R&D

Smešten na obodu petog pekinškog prstena, na površini od 17.000m2, novi objekat sa više od 200 zaposlenih ima otvorenu kancelariju i inovativni dizajn u cilju unapređenja komunikacije između R&D timova. Između ostalih delatnosti, fokus stavlja na upravljanje zahtevima, testiranja i validacije, kao i razvoj usluga i sistema. Novi centar će u 2018. na raspolaganju imati više od 70 vozila, koja bi širom Kine trebalo da prođu testiranja od preko 5 miliona kilometara.

Još jedan u nizu ambicioznih poteza nemačke grupacije u direktnoj je korelaciji sa činjenicom da je Kina postala najveće tržište za BMW grupu globalno. Otvaranjem novog objekta, BMW je u Kini izgradio najveću mrežu centara za istraživanje i razvoj, ne računajući onu u matičnoj Nemačkoj.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

Foto: BMWčitanja : 382Komentari