home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari GTO

Na aukciji i gala večeri koja će se održati u Blenheim Palaceu, kolekcionari će se boriti za retke modele Ferrarija i Maseratija.

Ipak, najviše pažnje okupljenih će definitivno pripasti Ferrariju GTO, koji će se ponuditi u delovima. Dakle, pred vama je izazov sklapanja ove legende. Ipak, pretpostavljamo da će budući srećni vlasnik svoj model predati u ruke nekom vrsnom restauratoru.

Delovi, koji obuhvataju okvir podvozja Ferrari 250 (# 4105GT) iz 1962. godine, originalni Ferrari TIPO 128S V12 motor, autentičnii cevasti čelični okvir u GTO stilu, zatim tu je gomila delova karoserije, točkovi, hlađenje, oslanjanje, kao i kompletan sistem kočnica i razni brojčanici. Ovi delovi su svi pronađeni na istom mestu.

Nick Wells, stručnjak kada su aukcije u pitanju, dodaje: "250 GTO je bez sumnje najpoželjniji klasični automobil na svetu. Uz jedan od 36 primeraka, koliko ih postoji on može da postigne cenu i do 50 milona funti. Ovi pronađeni delovi su prazno platno, koje će budući vlasnik morati sam da oslika i stvori remek delo.”

Izvor: Autoportal.hrčitanja : 643Komentari