home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar E-Pace

Izvršni direktor Jaguar Land Rovera Ralf Speth je upozorio Vladu da bi "tvrdi" Brexit mogao da mu izazove velike finansijske gubitke čime bi mnogi ostali bez posla, piše BBC.

Šef najvećeg britanskog proizvođača automobila je već ranije upozorio na moguće efekte Brexita na automobilsku industriju i svoju kompaniju. Tačnije, izjavio je da bi pogrešne odluke zbog pregovora vezanih uz Brexit mogle da rezultiraju "najgorim vremenima" za Ujedinjeno Kraljevstvo, a njegovu kompaniju bi koštale više od 1,2 milijarde funti.

- Bilo kakve nesuglasice vezane uz granice predstavljaju rizik za poslovanje kompanija – rekao je Speth i dodao da bi nakon Brexita mogla da oslabi proizvodnja JLR-a u UK-u pa bi bio prisiljen da proizvodnju preseli u neku drugu zemlju poput, primera radi, Poljske gde je jeftinije proizvoditi automobile.

- Želimo da ostanemo u UK-u, to je naš dom. Ipak, loš Brexit dogovor koštaće Jaguar Land Rover više od 1,2 milijarde funti godišnje, što je užasno jer nam briše profit i uništava investicije u autonomna vozila i vozila bez štetnih emisija – objasnio je šef kompanije od čijeg uspeha, direktno ili indirektno, zavisi oko 250 hiljada ljudi u UK-u.

Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 412Komentari