home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jim Heckett

Jim Heckett, prvi čovek Forda, tokom prošle godine je samo od fiksne plate dobio 1,8 miliona dolara, a zaradio je puno više.

U javnosti su itekako odjeknuli podaci o primanjima visoko pozicioniranih Fordovih šefova. Tako je Jim Heckett tokom prošle godine prihodovao neverovatnih 17,8 miliona dolara. Fiksna plata mu je pomenutih 1,8 miliona dolara, a razlika je 12,7 miliona nagrade u deonicama kao i 3,3 miliona dodatnih podsticaja. Prevedeno, budući da je prosečna godišnja plata u Fordu 64.310 dolara, on ih je zaradio 276. Recimo i da je godinu pre zaradio milion dolara manje.

I drugi šefovi mogu da budu zadovoljni. Tako je Bob Shanks, finansijski direktor Forda, prošle godine zaradio 8,4 miliona, značajno više nego 2017. godine kada je prihodovao 6,7 miliona. Izvršni predsednik Bill Ford je zaradio 13,8 miliona, a 245.000 dolara je potrošio na korišćenje aviona u privatne svrhe.

Značajno manje su zaradili Jim Farley s 5,9 i Joe Hinrich s 5,8 miliona. Ovde recimo da su time primili manju platu nego godinu pre. A s obzirom na to da se radi o glavnim imenima za globalno poslovanje, koje baš i ne cveta, to je svakako i opravdano. Podsetimo, Ford je doneo odluku da će iz svojih pogona u Nemačkoj i Velikoj Britaniji otpustiti hiljade radnika u sklopu restrukturiranja. Tako će samo u Nemačkoj otkaz dobiti oko 5.000 radnika, dok je broj za Veliku Britaniju još uvek nepoznat.

Izvor: Index.hrčitanja : 391Komentari