home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Car2Go

Reč je o modelima marki Mercedes i Smart koji se koristi u ovom svetski poznatom “car sharing” servisu.

Servis za kratkoročno rentiranje vozila – Car2Go, suočio se sa velikim incidentnom. Kompanija je privremeno prestala da nudi ovaj servis u Čikagu, nakon „velike prevare“ koja se desila u tom gradu, piše PC Press.

Iako nisu zvanično objavljeni detalji o ovome pošto je istraga u toku, pominje se da je ukradeno ili nestalo više od 100 luksuznih automobila, pri čemu su neki od njih, prema istim navodima, upotrebljeni tokom različitih zločina. Zbog toga je za sada 12 osoba privedeno u policiju i saslušano.

Car2go nije ni potvrdio, ali ni demantovao ove izjave, a njihov jedini komentar bio je da „sarađuju sa vlastima na tom slučaju“. Oni su naglasili da njihova aplikacija za iznajmljivanje vozila nije hakovana kao da ni lični podaci korisnika aplikacije nisu ugroženi.

Šta god da je uzrok, ovaj incident je neobičan za servis takvog tipa. Da je u pitanju veliki problem ukazuje i činjenica da smo prvi put videli situaciju da je neka kompanija potpuno ugasila servis na određenom prostoru, pa makar to bilo i privremeno.  Važnost ovog slučaja je i u tome što ukazuje kako određeni servis baziran na Internetu može da bude ranjiv i iskorišćen za maliciozne svrhe i treba da bude upozorenje za programere da osmisle bolje sisteme zaštite.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 307Komentari