home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kineskinja Mercedes

Sve je počelo 25. februara kada je Kineskinja Wang Qian potpisala ugovor o kupovini novog Mercedesa CLS 300. Nakon što je preuzela automobil 27. marta uspela je da pređe samo kilometar jer je iz motora procurilo ulje.

Wang Qian je zatražila da joj se vrati novac ili zameni automobil, ali su u zastupništvu ponudili samo zamenu motora. Tada se Wang Qian odlučila za neobičnu akciju. Otišla je u izložbeni salon, popela se na tamo izloženi Mercedes i posetiocima ispričala svoju priču. Snimak incidenta se brzo proširio društvenim mrežama.

Wang je podnela žalbe na razne adrese i iznela osam različitih zahteva, uključujući istragu o istoriji automobila, nezavisnu tehničku ekspertizu, zvanično izvinjenje Mercedesa i kompenzaciju za moralnu štetu. Takođe se ispostavilo da su je trgovci nagovorili da kupi automobil na kredit, iako je bila spremna da uplati puni iznos odjednom, a onda se ispostavilo da je preplatila oko 15 hiljada juana (2.240 dolara) za "finansijske usluge".

Informacije o incidentu su stigle do sedišta koncerna Daimler, koji je suspendovao licencu kineskom trgovcu Mercedesa, a kasnije je saopšteno da je koncesija postigla dogovor s klijentom. Žena će dobiti novi Mercedes CLS 300, uz povraćaj novca za finansijske usluge. Predstavnici brenda su uputili izvinjenje i kao kompenzaciju pozvali je da poseti fabriku Mercedesa u Nemačkoj kako bi pokazali proizvodni proces.

Time su predstavnici Mercedesa želeli da dokažu da proizvode kvalitetne automobile, a da je ono što joj se desilo samo nesporazum. Takođe, kompanija će klijentu pružiti i besplatnu VIP uslugu u trajanju od 10 godina i platiti joj troškove proslave rođendana prema lunarnom kalendaru.

"Poziv za posetu nemačkoj fabrici i ponuda za proslavu rođendana pokazuje lojalnost kompanije prema kupcima", rekla je Wang Qian. Ona je dodala da je nadoknada premašila sva njena očekivanja.

Izvor: Radiosarajevo.bačitanja : 747Komentari