home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mustang

Mustang modeli dokle pokled seže. Tako bi se mogao opisati skup koji je održan tokom vikenda za nama u Belgiji. Na tom skupu je postavljen rekord za najveći broj Ford Mustang modela na jednom mestu. Bilo ih je čak 1.326.

Kako bi sve to bilo zvanično, svi Mustang modeli postavljeni su sa 20 mesta razmaka između svakog vozila. Prethodni rekord je postavljen u mestu Toluca u Meksiku, 3. decembra 2017. godine. Na tom skupu je bilo 960 primeraka modela Mustang. Takođe, na ovom događaju je iznad automobila preleteo i “lovac” P51 Mustang, koji je svoje ime “pozajmio” Fordu pre nekoliko decenija.

Ford Mustang

Postoji interesantan podatak koji se tiče Forda i Belgije. Naime, najveći broj Mustanga u Evropi se prodaje upravo u toj zemlji. Tokom prve polovine ove godine, prodato je čak 5.500 primeraka na Starom kontinentu. To je za 3,7% više nego što ih je prodato tokom prve polovine 2018. godine. Naime, postrojenje kompanije Ford u Belgiji, Lommel Proving Ground na kom je održan ovaj skup se prostire na 3,22 kilometara kvadratnih.

Ford trenutno prodaje svoj najprodavaniji sportski model u 20 evropskih zemalja. To su Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Španija, Rumunija, Švedska i Švajcarska. U Britaniji se ovaj model prodaje sa početnom cenom od 37.685 funti za 2.3 EcoBoost modela. Sa druge strane, V8 GT i Bullit varijanta ovog modela koštaju od 42.810 i 48.210 funti, pa naviše.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 435Komentari