home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Passat

Osvežene verzije Volkswagenovog Passata i Škode Superb su već u prodaji u Evropi, ali nove generacije ovih modela iz D segmenta se očekuju u narednim godinama te će se proizvoditi u Turskoj.

Automotive News piše da je Volkswagen izabrao Tursku za svoju novu fabriku u Istočnoj Evropi. Neki od glavnih faktora za ovu odluku su "pozitivni makroekonomski uslovi" i populacija od 80 miliona ljudi. Informacija još uvek nije zvanična.

Volkswagen je u novembru prošle godine saopštio da će se proizvodnja Passata izmestiti iz postrojenja u Kvasinyju u Češkoj te da će se proizvoditi uz Škodu Superb i Kodiaq od 2023. godine. Trenutno se u Kvasinyju proizvode Škoda Karoq i SEAT Ateca, ali će se u budućnosti proizvoditi u novom postrojenju Volkswagen Grupe. Dodao je da će nova lokacija biti u Istočnoj Evropi.

Novo postrojenje će biti udaljeno 40 km od grada Izmira u Turskoj a biće vredno 1,09 milijardi dolara. Proizvodnja će početi 2022. godine, a vrhunac će biti 300.000 automobila godišnje. Očekuje se da će biti zaposleno oko 4.000 ljudi.

Passat se trenutno proizvodi u Emdenu gde kompanija planira da počne proizvodnju električnih vozila u narednih nekoliko godina. Škoda Superb se proizvodi u Kvasinyju.

Izvor: Klix.ba / Automotive News

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 787Komentari