home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Laura

Škoda je predstavila Lauru, novog digitalnog asistenta kojim se upravlja glasom. Laura raspoznaje šest jezika, a to su nemački, engleski, francuski, španski, italijanski i češki.

Prvi modeli koji će da budu opremljeni asistencijuom Laura su Kamiq i Scala. Gradski SUV i kompakt sa svojim vlasnikom komuniciraće putem Laure. Asistent se akitivira frazom „Okej, Laura“. To je ujedno i jedina fraza koja mora da se koristi, dok za sve ostalo može da se koristi prirodan govor. Za to je zaslužna eSIM kartica zahvaljujući kojoj su Kamiq i Scala uvek konektovani na internet.

Na ovaj način, Laura s lakoćom može da kombinuje podatke koje dobija od vozača i podatke koje nudi internet. Kombinujući podatke, bez problema može da ponudi odgovore brzo i fleksibilno u svakoj situaciji. Tranzicija sa online i offline servisa je neprimetna tako da putnici u automobilu ne mogu ni da primete.

Vremenom, Škoda će digitalnog asistenta da ponudi i u drugim modelima, a Laura sigurno može da se očekuje i u novom Superbu, kao i potpuno novoj, četvrtoj generaciji Octavie koja uskoro stiže.

Izvor: Netauto.rs

Foto: Škodačitanja : 739Komentari