home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari muzej

Ovih dana pratimo dramatične izveštaje iz Italije u kojima se dve severne pokrajine, Lombardija i Veneto, bore protiv epidemije koronavirusa tako što ograničavaju pristup pojedinim područjima na kojima je najviše zaraženih. Od izbijanja virusa Covid-19 u Italiji do danas preminulo je jedanaestero ljudi, a najviše u Lombardiji.

Kao odgovor na širenje opasnog virusa, proizvođač legendarnih italijanskih sportskih automobila Ferrari privremeno je zatvorio svoje muzeje u Maranelu i Modeni do 1. marta, prenosi Tportal.hr. Isto tako, ni posetiocima koji su do sada mogli da organizovano pogledaju njihova fabrička postrojenja takve ture privremeno nisu dozvoljene. Da podsetimo, sedište Ferrarija se nalazi u Maranelu u nešto južnijoj pokrajini Emilija-Romanja, čiji je glavni grad Bolonja.

U izjavi proizvođača sportskih automobila iz Italije je takođe navedeno da će zaposlenima iz pogođenih područja ili onima koji se spremaju da posete Ferrari ograničiti pristup.

Da nevolja bude veća, upravo su u toku predsezonska testiranja svih timova Formule 1 na stazi Katalunja-Barselona u Španiji, jer nova sezona počinje za nešto više od tri nedelje trkom u Melburnu u Australiji. Nije potpuno jasno kako će se to odraziti na pripreme njihovog Formula 1 tima Scuderia Ferrari, jer njihovo brojno osoblje mora zbog prirode svog posla da putuje iz Italije u Španiju i obrnuto.

U izjavi Ferrarija se navodi da i dalje pažljivo posmatraju razvoj situacije, a ukoliko budu potrebne dodatne preventivne mere, one će se odmah i preduzeti.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Ferraričitanja : 193Komentari