home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford logo

Nakon naglog rasta broja obolelih u SAD, američki proizvođač promenio je raniju odluku o ponovnom otvaranju svojih fabrika.

Kako prenosi B92, proizvodnji pogoni Forda u Severnoj Americi ostaće zatvoreni neodređeno vreme, barem kada je reč i izradi automobila. Američka kompanija je objavila da proizvodnja u fabrikama u Meksiku i SAD neće biti obnovljena 6. i 15. aprila, kako je to ranije bilo najavljeno.

Novi datumi nisu saopšteni, što znači da nakon naglog širenja koronavirusa u Americi poslednjih dana čelnici Forda nisu u stanju da daju ni približnu procenu kada će nastaviti da prave automobile. Umesto toga, ovaj američki proizvođač pridružiće se, u saradnji sa nekim drugim kompanijama, naporima koji za cilj imaju osvajanje proizvodnje respiratora. Planirano je da ova medicinska pomagala teško obolelim od koronavirusa počnu da se izrađuju 20. aprila u Fordovom pogonu u Mičigenu.

Podsećamo, Ford je pre manje od nedelju dana najavio ponovno otvaranje fabrike u Meksiku za 6. april, a američkih postrojenja za 15. april. Međutim, naknadni događaji u SAD učinili su ove planove potpuno neizvodljivim.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 386Komentari