home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen e-Up!

Nemački auto-gigant Volkswagen je dugo oklevao da se upusti u masovnu proizvodnju elektrifikovanih vozila, a kada je u tom proizvođaču jednom odlučeno da su automobili na struju budućnost Volkswagena, ta kompanija je zdušno krenula da ih promoviše.

Restilizovani VW e-Up! je lansiran na tržište u novembru 2019, a u prva tri meseca prodaje (što znači pre pandemije koronavirusa u Nemačkoj), Volkswagen je primio oko 20.000 narudžbina, prenosi B92.

Reč je o vozilu zasnovanom na standardnoj restilizovanoj verziji malog gradskog Volkswagena Up!, koje pogoni elektromotor od 83 KS (61 kW). Ovaj, praktično bazični VW model na struju ima autonomiju u vožnji i do 260 km, prema novom, WLTP mernom standardu, što je za vozilo koje je dizajnirano da saobraća uglavnom po gradu i više nego dovoljno.

Ipak, ono što je privuklo ovoliki broj kupaca u Nemačkoj je povoljna cena automobila, naročito kada se uzme u obzir platežna moć stanovnika te zemlje. Naime, osnovna cena vozila je 21.975 evra, ali je ona subvencionisana od strane države, pa kada se odbije 6.570 evra, kupcu ostaje da plati svega 15.405 evra, u šta je uračunat i PDV.

Osim toga, vlasnici električnih automobila u Nemačkoj imaju razne druge beneficije, a da ne spominjemo manje troškove u eksploataciji vozila, kao što su redovni servisi i cena "goriva".

Izvor: B92.net

Foto: Volkswagenčitanja : 351Komentari