home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Samo u Francuskoj je u junu naručeno preko 7.000 primeraka, što je rast od 355 % u odnosu na prošlu godinu, dok je u Nemačkoj zabeležen rast od 117 %.

Već u maju, obeleženim ponovnim pokretanjem komercijalnih aktivnosti u većini evropskih zemalja, Grupa Renault je zabeležila rast prodaje Renaulta ZOE za 56 % u odnosu na prethodni mesec. U junu se taj rast nastavlja i potvrđuje novim rekordom. Grupa Renault je zabeležila ukupno 11.158 narudžbina modela ZOE u Evropi.

U Francuskoj, koje je inače najveće tržište električnih vozila Grupe Renault, samo u prošlom mesecu je zabeleženo 7.050 narudžbina Renaulta ZOE, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isti period prošle godine. Prodaja raste i u ostatku Evrope, tako se u Nemačkoj broj narudžbina Renaulta ZOE povećao za 117 % odnosno na 1.990 naručenih primeraka.

Osim rasta broja narudžbina, zabeležen je i rekordan broj registrovanih vozila s 10.944 Renaulta ZOE u Evropi (privremeni podatak), odnosno 107 % više u odnosu na jun prošle godine. Tom uspehu će se uskoro pridružiti i novi hibridni modeli E-TECH – Clio E-TECH, Captur E-TECH Plug-in i Megane Grandtour E-TECH Plug-in, a svi oni podupiru Grupu u nastojanju da ispuni ciljeve povezane s normom CAFE.

Izvor: Autogaraza.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 317Komentari