home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ineos Grenadier

Kompanija Ineos Automotive, koja je nedavno predstavila svoju verziju starog Defendera, bacila je oko na Daimlerov pogon u Francuskoj, piše B92.

Reč je o fabrici u kojoj je Daimler proizvodio model Smart ForTwo u SUS i električnoj verziji, a koju nemačka kompanija želi da proda u okviru plana restrukturiranja svog proizvodnog sistema.

Britanski Ineos Automotive je saopštio da namerava da u istom pogonu, ukoliko postigne dogovor o njegovoj kupovini, izrađuje terenski model Grenadier. Iza ove kompanije stoji milijarder Džim Retklif, koji je prvobitno najavio da će novi terenac izrađivati u Velsu i da planira da uposli 500 ljudi. U Velsu bi se, prema ovoj najavi, sklapala vozila, dok bi se šasija i delovi karoserije izrađivali u Portugaliji. Ukoliko Ineos kupi Daimlerovu fabriku u Franuskoj, kompletna proizvodnja bi se obavljala u njoj, umesto u dva pomenuta pogona.

Ineos Grenadier

Grenadier je inače vozilo slično klasičnom Land Roveru Defender, koje treba da nastavi tradiciju ovog čuvenog britanskog terenca. Sličnost između dva modela je očigledna, a već na prvi pogled se vidi da je u pitanju pravi terenski automobil, što potvrđuje i njegova mehanika. Naime, Grenadier je postavljen na klasičnu šasiju i ogibljenje koje je napravila specijalizovana austrijska firma Magna Steyr. BMW je zadužen za pogonski agregat, pa će se ispod haube naći njegov 6-cilindarski 3.0 turbopunjeni motor uparen sa ZF osmobrzinskim automatikom. Specifikacije pogonske grupe za sada nisu objavljene.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 265Komentari