home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Mađarska

Snežno bela, hibridna Vitara spustila se nedavno s proizvodne linije u Estergomu kao 3,5 milioniti automobil Suzuki proizveden u ovoj mađarskoj fabrici.

Magyar Suzuki tokom skoro 30 godina svog postojanja proizvodi automobile ove japanske marke od kojih je veliki broj stigao na i na puteve Dominikanske Republike, Gvatemale ili Vanuatua na jugozapadu Tihog okeana. Pored domaće prodaje, kompanija je prošle godine izvozila u ukupno 123 zemlje na globalnim tržištima, pri čemu je proizvedeno skoro 180.000 automobila. Od ukupne proizvodnje 88 odsto bilo je za izvoz. U Srbiji se takođe prodaju modeli Suzuki iz ove fabrike.

„Ovakav događaj za nas je uvek veliki praznik i svi naši zaposleni imaju ulogu u ovom uspehu. Pored toga, imamo nekoliko kolega koji su bili uključeni u proizvodnju 3,5 miliona Suzukija, bilo na proizvodnoj liniji, bilo u kancelariji “, rekao je povodom ovog događaja Yoshinobu Abe, generalni direktor Magyar Suzuki.

U stalnom razvoju

Tokom 1992. godine kompanija je proizvela 1.000 automobila, a danas sa proizvodne linije u dve smene u proseku siđe otprilike 700 automobila. Ikonični modeli poput tri generacije Swift (1992, 2005, 2010), karavan R +: prvi mađarski minivan (2000), Ignis (2003), SX4 (2006), Splash (2008), SX4 S-Cross (2013), ili najpopularnija Vitara do sada (2015).

U prvoj generaciji Svifta sve je sastavljeno ručno, samo 4-6 robota pomogalo je u proizvodnji u zavarivanju, sada su sve tačke zavarili roboti. Tehnologija se suštinski razvila uvođenjem svakog novog modela. Prvi automobil kompanija je proizvela za tri dana, danas će u fabrici u Estergom automobil da bude završen za dan.

Činjenica da je 3,5-milioniti automobil hibridna verzija popularnog modela Vitara takođe pokazuje da Magyar Suzuki teži ka inovacijama od svog osnivanja.

U duhu održive proizvodnje i rada, novi modeli i nadogradnje modela razvijaju se u Suzuki-ju praktično u skladu sa tržišnim trendovima, potrebama i regulatornim okruženjem kako bi se što većem broju ljudi obezbedilo bezbedno iskustvo vožnje. Od decembra prošle godine kompanija proizvodi isključivo nove modele Suzuki Vitara i SX4 S-Cross opremljene tehnologijom 48 Volt ISG za tržište Mađarske i EU.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 242Komentari