home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
McLaren Elva

Pandemija koronavirusa je ove godine napravila haos u svim segmentima života, a to su osetili i proizvođači automobila. McLaren je već drugi put promenio planove pa je smanjio broj primeraka modela Elva koje namerava da proizvede.

Elva je roadster bez krova i stakala koji košta 1,7 miliona dolara, a McLaren je prvobitno najavio da će proizvesti 399 primeraka. Taj broj je u aprilu smanjen na 249, a sada na svega 149 primeraka. Zbog toga će Elva biti veoma redak McLaren, a ekskluzivniji je samo Speedtail.

McLaren Elva

McLaren je smanjenje broja primeraka pravdao ograničenom dostupnošću delova proizvodnih slotova na nedavno otvorenoj traci. Iako najnovija zvanična informacija govori da će biti proizvedeno 149 primeraka modela Elva, taj broj bi mogao da bude smanjen još jednom.

Za sada nema informacija o eventualnim otkazivanjima narudžbina.

McLaren je kupcima ponudio konfigurator s kojim su mogli da se "poigraju", a to je McLaren Advanced Visualizer (MAV). Dostupne su različite boje unutrašnjosti i eksterijera, s tim da su kombinacije podeljene u dve kategorije pod nazivom Explore i Timeless.

Automobili bi po ranijim planovima kupcima trebalo da budu isporučeni do kraja godine, ali će se taj rok verovatno produžiti na 2021. godinu.

Izvor: Klix.ba

Foto: McLarenčitanja : 231Komentari