home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Diavel

Reuters nezvanično saznaje da je Volkswagen primio upite nekoliko zainteresovanih kupaca za brend Ducati.

U sledećih pet godina Volkswagen će odrediti sudbinu sportskog dela koncerna u koji uz Ducati spadaju i Lamorghini te Bugatti (koji se nedavno povezivao i s Rimac Automobilima).

Volkswagen analizira budućnost Lamborghinija, Bugattija i Ducatija u sklopu šire potrage za većom ekonomijom razmera jer se prebacuje na masovnu proizvodnju električnih automobila i dok kompanija pokušava više nego da udvostruči vrednost na 200 milijardi evra.

Pregled bi mogao da rezultira tehnološkim partnerstvima za marke sportskih automobila i superbajka visokih performansi, restrukturisanjem ili drugim opcijama, uključujući uvrštavanje na berzu ili prodaju.

Još uvek nije izvesno da li Volkswagen pristaje da započne i formalni postupak prodaje, ali kako bi prodaja uopšte bila moguća početkom sledeće godine, ulagači i bankari treba da procene očekivanja cena i potencijalno strateško uklapanje, rekla je Reutersu druga osoba upoznata s raspravama.

Volkswagen je pokušao da proda Ducati 2017. godine, kada su Bajaj Auto u partnerstvu s KTM-om te Polaris i privatne deoničke grupe Bain, PAI i Investindustrial izrazili interes za kupovinu italijanske marke motocikala. Prodaja je naišla na protivljenje rukovodstva radničkog odbora i bila je odložena.

Kao deo svog sledećeg pregleda strategije, Volkswagen takođe pravi planove za racionalizaciju Lamborghinija i nagovorio je bankare i potencijalne ulagače da uvrste italijanskog proizvođača sportskih automobila na berzu, rekli su izvori za Reuters.

Uvrštavanje na berzu bi moglo da se pokuša 2021. godine, rekao je Reutersu izvor upoznat s tim pitanjem.

Izvor: Seebiz.eu / Reuters

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 476Komentari