home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L Cross N1

Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) od petka su na novom plaćenom odsustvu do 3. novembra, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu fabrike.

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević rekao je da su razlozi za novi prekid u usklađivanju proizvodnje sa zahtevima tržišta, jer FCA ne pravi automobile za zalihe.

Đorđević je rekao za Betu da je prioritet Samostalnog sindikata u FCA da se sačuvaju radna mesta i veće upošljavanje radnika. On je rekao da naredne sedmice očekuje početak pregovora sa poslodavcem o potpisivanju novog kolektivnog ugovora, pošto stari ističe 11. decembra. Rekao je da i ima prostora za poboljšanja u ugovoru, ali nije hteo da iznosi detalje.

Inače, u fabrici je proizvodnja 21. oktobra, posle pauze koja je trajala od 9. do 20. oktobra zbog upućivanja proizvodnih radnika na plaćeno odsustvo.

Đorđević je novoizabrani predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA u Kragujevcu i njegov mandat traje do 2024. godine. On je na tom mestu zamenio dosadašnjeg predsednika Zorana Markovića koji od nedavno obavlja dužnost predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije u Beogradu.

Izvor: Beta.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / FCA Srbijačitanja : 1685Komentari